SOS Truskawkowo-Miętowy
SOS truskawkowo-miętowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 32 grosze za porcję, dostajesz sos, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście mięty, miód, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Grillowane Truskawkowe kebaby z sosem cytrynowo-miętowym, Mint Mojo (portorykański sos czosnkowy z miętą), oraz Placki z grochu, mięty i fety z sosem jogurtowo-miętowym (bezglutenowe, bez ziarna).
Instrukcje
W małym rondlu umieść truskawki, miód i miętę. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż miód rozpuszcza.
Umieścić mieszaninę truskawek w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej. Przecedzić przez drobne sito; wyrzucić cząstki stałe. Wymieszać z sokiem z cytryny.