SOS Tamaryndowy Z Homara

SOS Tamaryndowy Z Homara
SOS tamaryndowy z homara to bezglutenowe przepis z 5 porcjami. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pasty z tamaryndowca, ciężka śmietana ubijająca, ostry sos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, oraz Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara.

Instrukcje

1
Smaż głowę homara, ciało i skorupy ogona w gorącym oleju w dużym garnku na dużym ogniu 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę, marchew, i seler, i smażyć 3 protokół lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać brandy i gotować 1 minutę. Wymieszaj pastę z tamaryndowca, pastę pomidorową i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Jedną trzecią mieszaniny przerabiać w blenderze lub robocie kuchennym, aż skorupki zostaną grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do dużego rondla, naciskając tylną drewnianą łyżką. Odrzuć pociski. Powtórz procedurę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Do sosu dodać śmietanę i gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać z solą i ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
UWAGA: jeśli jest dodatkowy sos, podawaj z gorącym makaronem lub innymi grillowanymi owocami morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Skomplikowany nos z nutami kwiatowymi, owocowymi i mineralnymi, które są naśladowane na jego orzeźwiającym podniebieniu. Zielone jabłko, skórka cytrynowa i kwasowość soli. Pyszne.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawSos
Magazyn