Sos słodko-kwaśny
Sos słodko-kwaśny może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 118 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 30 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 895 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Mieszanka skrobi kukurydzianej, ketchup, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sos słodko-kwaśny, Sos słodko-kwaśny, oraz Sos słodko-kwaśny.
Instrukcje
W małej misce ubij razem skrobię kukurydzianą i wodę. Odstawić.
W średnim rondlu, połączyć sok ananasowy, ocet ryżowy, brązowy cukier, ketchup i sos sojowy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej i gotować, aż zgęstnieje, o 1-2 protokół.
Wyjąć z ognia i zużyć natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.