SOS: suszony pomidor i pieczony czosnek majonez
SOS: suszony na słońcu pomidor i pieczony czosnek Mayo może być tylko przystawką, której szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 440 kalorii, 2G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka wody, czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Odciąć górę 1/3 czosnku, odsłaniając wierzchołki każdego ząbka.
Czosnek, pokroić bokiem w dół, na arkuszu folii aluminiowej i skropić oliwą z oliwek. Zagniatanie folii zamknięte i umieścić czosnek w piekarniku i piec, aż całkowicie miękkie, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Podczas pieczenia czosnku umieść suszone pomidory w małej misce i zalej wrzącą wodą.
Odstawić na 10 minut, następnie odcedzić i pokroić pomidory papierowymi ręcznikami.
Umieść majonez, pomidory i pieprz cayenne w słoiku blendera. Wycisnąć Cebulki schłodzonego czosnku do słoika blendera z innymi składnikami. Zmiksować, aż będzie prawie gładka, zatrzymując się, aby w razie potrzeby usunąć boki słoika. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.