Sos: Sos Truskawkowo-Jeżyn
Sos: sos truskawkowo-jeżyn jest bezglutenowe i wegetariańskie SOS. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jeżyny, masło, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sos: Sos Worcestershire, Sos: Sos Mojo, oraz Sos: Sos Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jeżyny i truskawki w słoiku blendera i puree, aż będzie gładka.
Umieść drobną siatkę sitko na małej patelni sosu i sitko mieszaniny jagód na patelni.
Dodać cukier, sok z cytryny i sól do patelni z sokiem jagodowym i ubić razem na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią.
Niech SOS siedzieć, aż osiągnie temperaturę pokojową, a następnie służyć lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce.