Sos sojowy Kurczak z ryżem
Sos sojowy kurczak i ryż może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, seler, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na dużej patelni, brązowe piersi z kurczaka w oleju, aż złoty.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Podsmażyć seler i cebulę przez 2 do 3 minut, aż będzie przezroczysty.
Dodaj krem z rosołu, krem z selera, sos Worcestershire, sos sojowy i wodę.
Podgrzać, aż mieszanina będzie gorąca i bąbelkowa.
Dodaj niegotowany ryż i grzyby i wymieszaj wszystko razem, aby dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 9x13 cali, umieścić rumiane kurczaka na górze i piec, przykryty, w nagrzanym piekarniku przez około 1 1/2 godziny.