SOS Rozmarynowy
SOS rozmarynowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 147 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi ten sos. Mieszanka octu sherry, tamari, cebulka czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Rozmaryn i pieczony czosnek krewetki Gyros z sosem rozmarynowym Tzatziki, Rozmaryn sól morska precle z sosem serowym rozmaryn Cheddar, oraz SOS Cytrusowo-Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na kawałku folii aluminiowej ułożyć szalotkę i czosnek, skropić 1 łyżeczką oleju, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż czosnek będzie bardzo miękki; ostudzić. Wycisnąć miąższ z czosnku i szalotki do blendera lub robota kuchennego.
Dodaj tamari i następne 4 składniki; proces aż będzie gładki, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki. Po uruchomieniu blendera dodaj pozostały olej w powolnym, stałym strumieniu; procesuj do uzyskania gładkości. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
* Sos sojowy można zastąpić.