Przepis sos Romesco może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Tylko kilka osób naprawdę lubi ten sos. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka octu winnego, migdałów, pieczonej papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.Ułóż pomidor, czosnek, chleb, i migdały na blasze do pieczenia i piecz, aż chleb i migdały są lekko tosty, o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Czosnek
Pomidor
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Prażone składniki przełożyć do robota kuchennego lub blendera i pulsować, Aby grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj pieczoną czerwoną paprykę, ocet, oliwę z oliwek, sól, i papryka i pulse ponownie, aż dobrze połączone i stosunkowo gładkie.
Hiszpański można sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.