Sos Puttanesca lub Kalamata Kwik

Sos Puttanescan lub Kalamata Kwik według przepisu można przygotować w około 20 minut . Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sos ten ma 166 kalorii , 2 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Udaj się do sklepu i kup oregano, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 49% . Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak biały sos Kwik Meal Cart's z Nowego Jorku a la Cart ,tortino z bakłażana w sosie kalamatan z oliwkami i marinarą oraz makaron z oliwkami kalamatan i sosem z pieczonych winogron i pomidorów .
Instrukcje
W małym rondlu podsmaż czosnek, cebulę i czerwoną paprykę. Wymieszać z suszonymi pomidorami, kaparami i oregano.
Dodaj świeże, dojrzałe pomidory i oliwki kalamata. Gotuj pod przykryciem około 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Cecchi Chianti Classico. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Klasyczne Cecchi Chianti]()
Klasyczne Cecchi Chianti
Chianti Classico to flagowe wino rodziny Cecchi. Wino charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą, która z wiekiem przechodzi w granitową. Na podniebieniu harmonizuje z wytrawnym, pełnym smakiem. W nosie pełne, bogate i winne, charakteryzujące się nutami fiołków.