SOS Podstawowy Brązowy
Podstawowy brązowy sos może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 196 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, goleń cielęcy, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Podstawowy sos z szałwii i brązowego masła, Podstawowy sos BBQ, oraz Podstawowy Sos Do Pizzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni ułożyć golonkę cielęcą i kostki, doprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F przez 45 minut. Gdy kawałki cielęciny będą brązowe, posmaruj je 3 łyżkami pasty pomidorowej i ponownie dopraw. Podnieś temperaturę piekarnika do 450 stopni F i przywróć patelnię do piekarnika na 15 minut. Roztopić masło w dużej garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć warzywa mirepoix i tymianek na maśle, aby pokryć, a następnie wymieszać pozostałą pastę pomidorową i kontynuować gotowanie, aż warzywa zostaną karmelizowane.
Wlać czerwone wino do rozpalenia, wymieszać.
Przenieś rumiane kości do garnka.
Trzepaczka w wodzie i bulionie.
Dodać Garni bukiet i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 godziny, okresowo odtłuszczając. Przecedzić sos przez gazę lub chinois, aby usunąć kości i ciała stałe roślinne. Kontynuuj gotować jeszcze przez 1 godzinę, odtłuszczając pianę, która unosi się na górę, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek i ładnie zgęstnieje. Smak dla siły i przypraw. Może ubić na pat zmiękczonego masła, aby zakończyć SOS.
Podawać z mięsem lub drobiem.