Sos orzechowy w stylu tajskim z miodem

Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i wegetariańskiego sosu lacto ovo ? Tajski sos orzechowy z miodem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 389 kalorii . Ten przepis jest dla 3 osób. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup chrupiące masło orzechowe, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym , Szparagi po tajsku z kalmarami i Kurczak satay po tajsku z Chelley .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj miód, masło orzechowe, sos sojowy, ocet ryżowy, oliwę z oliwek, olej sezamowy, czosnek, imbir i płatki czerwonej papryki.