SOS Orzechowo-Pomarańczowy Karmelowy

SOS orzechowo-pomarańczowy sos karmelowy może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 322 kalorie, 2G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, sok pomarańczowy, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), oraz Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym.
Instrukcje
Połącz cukier i sok pomarańczowy w rondlu o średnim, ciężkim dnie i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować, bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki złoty kolor, wirując patelnię od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodać śmietanę i masło (mieszanina będzie piana energicznie) i ubijać, aż będzie gładka.
Ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje i ma głęboki karmelowy kolor, około 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić śmietanę i orzeszki piniowe.
Ostudzić 5 minut, ubić w skórce pomarańczowej. Sos będzie przechowywać w lodówce przez co najmniej tydzień.