SOS Muscadine
SOS Muscadine jest bezglutenowe i wegańskie SOS. Ten przepis służy 50 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mielone goździki, mielone ziele angielskie, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muscadine and Scuppernong Jelly, Tarty Budyniowe Muscadine, oraz Kłoda z koziego sera z galaretką Muskadynową.
Instrukcje
Wyciśnij miąższ z połówek winogron do miski, zachowując Skórki.
Doprowadzić skórki do wrzenia w dużym sosie-patelnia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do medium,i gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub do miękkości.
Doprowadzić miąższ do wrzenia w rondlu; zmniejszyć ogień do medium i gotować 20 minut lub aż nasiona oddzielić od miąższu.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do rondla zawierającego Skórki, odrzucając ciała stałe.
Dodać cukier i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, 2 godziny lub aż zgęstnieje. Wymieszać ocet i kolejne 3 składniki. Gotować 10 do 15 minut lub aż termometr candy zarejestruje 225 do 23
Kadzi gorącą mieszaninę do gorących, sterylizowanych słoików wielkości kufla, napełniania do 1/2 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 20 minut.
Podawać z indykiem, herbatnikami lub tostami.
* 5 funtów czerwonych winogron bez pestek można zastąpić. Pokruszyć lekko całe winogrona. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Przecedzić mieszaninę do rondla, odrzucając ciała stałe. Wymieszać z cukrem i postępować zgodnie z zaleceniami.