Sos miodowo-sojowy Kurczak z sałatką Mâche-i-cytrusową

Sos miodowo-sojowy Kurczak z sałatką z Mâche i cytrusów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 687 kalorii, 52g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka oleju canolan, podudzia z kurczaka, frisée i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Mâche & Chicken z sosem miodowo-Tahini, Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, oraz Sałatka z kurczaka z czerwonymi winogronami i sosem cytrusowo-miodowym.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie wymieszać 1/4 szklanki sosu sojowego z miodem, czosnkiem i imbirem.
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej brojlery za pomocą zestawu stojaka 10 cali od ciepła. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z folią. Ułożyć kurczaka na prześcieradle i zalać marynatą. Dusić przez około 25 minut, obracając kurczaka często, aż gotowane przez.
Tymczasem w małej misce połącz skórkę z limonki, sok z limonki i pozostały sos sojowy. Drobno zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy do miski i ubić na oleju rzepakowym.
Używając noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie białe pestki. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje. Do dressingu wycisnąć 1 łyżkę soku, doprawić solą i pieprzem.
Wrzucić pomarańcze z mche, fryz i ogórek.
Dodać opatrunek i wrzucić.
Przełożyć sałatkę i kurczaka na talerze i skropić sokami z blachy do pieczenia.
Posypać sezamem i podawać.