Sos Miodowo-Orzechowy
Sos miodowo-orzechowy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 154 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka musztardy, miodu, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Sałatka z łososia orzechowego z sosem miodowo-musztardowym, Żurawinowa Sałatka Pekan Quinoa z sosem miodowo-pomarańczowym, oraz Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem.
Instrukcje
Pulse pierwszych 6 składników w blenderze 2 do 3 razy aż do wymieszania. Po uruchomieniu blendera wlej olej przez zsyp żywności powolnym, stałym strumieniem; proces do uzyskania gładkości. Wymieszać z orzechami pekan.
Sałatka owocowa z sosem miodowo-orzechowym: układamy świeże kawałki pomarańczy i grejpfruta, pokrojone awokado i pokrojone truskawki na liściach sałaty; skropić sosem.