SOS Maślano-Bourbon Karmelowy
SOS maślano-Bourbon karmelowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz syrop kukurydziany, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj SOS Maślany Bourbon Karmelowy, George Caramelin: czekoladowe babeczki cynamonowe z lukrem waniliowym, sosem Bourbon Caramel i kandyzowanymi orzechami pekan, oraz Najlepszy Sos Karmelowy Ma Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać cukier do ciężkiego rondla 5-litrowego. Wymieszać w 1/4 szklanki wody i syropu kukurydzianego. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu; gotować bez mieszania przez 15 do 18 minut lub aż mieszanina zmieni kolor na złoty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i obracaj mieszaninę wokół patelni, aż zmieni kolor na złoty bursztyn.
Powoli dodawać śmietanę i maślankę, stale mieszając długą drewnianą łyżką(uważaj, mieszanina pęknie). Wymieszać z masłem.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bourbonem. Jeśli karmel zacznie grudkować i twardnieć, wróć do małego ognia i mieszaj, aż będzie gładki.