Sos Marinara z małż i pietruszki
Sos Marinara z małż i pietruszki wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Mieszanka Małży, pietruszki płaskolistnej, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest znakomite. Spróbuj Małże w sosie z białego wina (Mejillones A La Marinara), Małże Marinara, oraz Małże Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż złoty, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodaj pomidory i ich soki, czerwony pieprz, oregano, sól, i cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu (miażdżąc pomidory tylną drewnianą łyżką, jeśli używasz całych pomidorów), aż sos lekko zgęstnieje, około 20 minut.
Dodaj małże. Przykryć i gotować, aż małże otwarte, 4 do 6 protokół.
Usuń i wyrzuć wszystkie, które się nie otwierają. Tymczasem gotuj linguine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Dodaj linguine i pietruszki do sosu i wrzucić.