Sos Marinara
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, sos Marinara może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 14g tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za 75 centów za porcję, dostajesz sos, który serwuje 4. Ten przepis z Foodnetwork ma 38 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, ząbek czosnku, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Z łyżką wynik 90%, to danie jest ogromne. Najlepszy sos marinara, Sos Marinara, oraz Sos Marinara są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż cebula będzie przezroczysta, około 10 minut.
Dodaj seler, marchewkę i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 10 minut.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny.
Usuń i wyrzuć liście laurowe. Dopraw SOS większą ilością soli i pieprzu do smaku.
(Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, a następnie przykryć i wstawić do lodówki. Przed użyciem ponownie rozgrzej na średnim ogniu.)