Sos majonezowy z pustego słoika szefa kuchni Johna
Przygotowanie dressingu z pustych słoików majonezu Chef John's Empty Mayo Jar zajmuje około 15 minut . Za 59 centów za porcję przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu można przygotować 6 porcji, każda o wartości 85 kalorii , 0 g białka i 9 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką zioła prowansalskie, sól, pieprz, pietruszkę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Kilka osób bardzo polubiło ten dodatek. Ten przepis z Allrecipes ma 18 fanów. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i Whole 30. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co oznacza, że można go poprawić. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Southern Hoppin John , Tuxedo Brownie Re-Make (Adaptacja przepisu A Pampered Chef) i Southern 7 Layer Salad in a Mason Jar .
Instrukcje
Do prawie pustego słoika po majonezie, w którym powinno się znajdować co najmniej 1 łyżka majonezu, włóż czosnek, pietruszkę, tymianek, szczypiorek, biały ocet winny, oliwę z oliwek, sól, czarny pieprz, pieprz cayenne i zioła prowansalskie.
Przykryj słoik z majonezem pokrywką i energicznie potrząsaj, aż majonez połączy się ze składnikami sosu i powstanie kremowy sos. Zajmie to około 2 minut.