Sos: Majonez
Sos: majonez może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 64 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 90 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pieprz cayenne, musztarda dijon, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj SOS: Hollandaise, Ryba Sosowana, oraz SOS: Melitzanosalata dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej szklanej misce ubij żółtko, sól i musztardę.
Dodaj 1 łyżeczkę octu i 1 łyżeczkę soku z cytryny i ubijaj do połączenia.
Ubijając stale i energicznie, zacznij dodawać do oleju jedną kroplę na raz. Po dodaniu 1/4 szklanki oleju zacznij dodawać olej powolnym, stałym strumieniem. Po dodaniu kolejnej 1/4 szklanki ubijamy pozostały ocet i sok z cytryny, następnie powoli dodajemy pozostały olej.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin, a następnie przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku na okres do 1 tygodnia.