Sos kukurydziany babci Lizzie
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów południowych do swojego pudełka z przepisami, dressing do chleba kukurydzianego Babci Lizzie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 506 kalorii, 14 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. Ten przepis wypróbowało i polubiło 45 osób. Jeśli masz pod ręką cebulę, masło, samorosnącą mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Dressing kukurydziany babci Lizzie, Dressing kukurydziany babci Estelle i Dressing grecki mojej babci.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 na 2 cale.
Połóż kostki chleba na dużej blasze do pieczenia i opiekaj w piekarniku, aż lekko się zarumienią, 30 minut, obracając raz po 15 minutach. Odstawić do ostygnięcia. Podnieś temperaturę piekarnika do 450 stopni F.
Na średniej patelni podsmaż cebulę na tłuszczu z indyka, aż będzie przezroczysta i zmiękczona, ale nie rumiana, około 5 minut. W bardzo dużej misce pokruszyć chleb kukurydziany na maślance, tostowe kostki chleba i okruchy krakersów.
Dodaj cebulę i jajka i mieszaj widelcem, aż się wymieszają.
Dodaj 3 szklanki bulionu i dobrze wymieszaj, dodając więcej w razie potrzeby, aby uzyskać bardzo wilgotny, ale nie zupowy sos. Doprawić solą i pieprzem.
Piec na przygotowanej patelni, aż lekko się zarumieni, około 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wlej 2 łyżki oleju na dobrze przyprawioną żeliwną patelnię o średnicy 9 cali i umieść na średnim ogniu.
Do dużej miski wsyp mąkę kukurydzianą. W mące kukurydzianej zrób wgłębienie i dodaj pozostałe 2 łyżki oleju. Za pomocą widelca wymieszaj wystarczającą ilość maślanki, aby ciasto było gęste, ale można je łatwo wlać na gorącą patelnię. Być może nie będziesz potrzebować wszystkich 3 filiżanek.
Ostrożnie wlej ciasto na patelnię. Olej pojawi się wokół krawędzi. Tylną częścią łyżki rozprowadź masę na wierzchu ciasta. Kontynuuj ogrzewanie na płycie kuchennej przez 1 minutę, a następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz chleb kukurydziany, aż wierzch się zrumieni, około 20 minut. Natychmiast wyjmij chleb kukurydziany na kratkę do studzenia, aby skórka pozostała chrupiąca.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.