SOS Karmelowo-Krówkowy
SOS karmelowo-Krówkowy może być tylko sosem, którego szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 3G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sól, masło, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto krówkowe z solonym sosem karmelowym, Ciasto krówkowe z sosem Nerkowcowo-karmelowym, oraz Sernik Pralinowy Z Gorącym Sosem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do średniego rondla włożyć cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotować na średnim ogniu, szczotkując boki patelni w razie potrzeby wodą, aż cukier się rozpuści. Nadal gotować, wirując patelnię, ale nie mieszając, aż cukier będzie w kolorze bursztynowym, o 8 protokół. Wyciągnij patelnię z ognia i ostrożnie dodaj śmietanę i masło. Uważaj, może się rozpryskać.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wymieszać czekoladę, wanilię i sól do gorącego karmelu, aż będzie gładka.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia. Podgrzać powoli, w kuchence mikrofalowej w odstępach 30 sekund, mieszając, aż będzie ciepłe i pikantne. Uważaj, aby nie przegrzać lub masło może oddzielić się od sosu karmelowego.