SOS jogurtowo-Sumakowy
SOS jogurtowo-Sumakowy wymaga ok. 5 minut od początku do końca. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis ma 93 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieczonych bakłażanów, sumak, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 20%. Spróbuj SOS jogurtowo-Sumakowy, Burgery z cukinią z indyka w sosie jogurtowo-Sumakowym, oraz Pieczona zupa pomidorowa z grzankami Haloumi, jogurtem i sumakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić czosnek, jogurt, 2 łyżki oleju i 1/2 łyżeczki sumaku; doprawić solą.
Umieść bakłażany na górze. Doprawić solą, skropić olejem i posypać sumakiem.
Zrób z wyprzedzeniem: jogurt i sos sumak można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.