Sos holenderski w mikrofalówce
Sos holenderski do mikrofalówki to wegetariański sos laktoowo-owo . Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 75 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to jajka Benedykta z wędzonym łososiem z sosem holenderskim cytrynowo-koperkowym , szybkie brownie do mikrofalówki i ciasto czekoladowe bez jajek w kubku do mikrofalówki .
Instrukcje
W naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej o pojemności 1 qt. podgrzewaj bez przykrycia 2 łyżki masła na dużej mocy przez 20 sekund lub do momentu roztopienia się.
Wymieszaj mąkę, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na dużej mocy przez 45 sekund; delikatnie wymieszaj.
Podgrzewać przez kolejne 45 sekund lub do momentu zgęstnienia.
Dodaj resztę masła i mieszaj, aż się rozpuści.
W małej misce ubij żółtka; dodaj niewielką ilość gorącego mleka. Przełóż wszystko z powrotem do naczynia o pojemności 1 qt, ciągle mieszając.
Wymieszaj sok z cytryny z solą, aż składniki się połączą. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia, na dużej mocy przez 30–60 sekund lub do momentu, aż termometr wskaże 160°. Resztki przechowuj w lodówce.