Sos grzybowy z smalcem i ciastem"Kapelusze"

Sos grzybowy z smalcem i ciastem
Pieczarkowe Consomme ze smalcem i ciastem "kapelusze" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 512 kalorii, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, żółtko, sercial madeira i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Sos grzybowy z smalcem i ciastem"Kapelusze", Pieczarkowa Biszkoptówka z ciastem, oraz Ledwo gotowany łosoś z parmezanem Polentan i pieczarkami Consommé dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić białe pieczarki, cebulę, wodę i 1 łyżeczkę soli w garnku 6-qt, odkrytym, 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Przecedzić mieszaninę grzybów przez duże sito wyłożone wilgotnym ręcznikiem papierowym do dużego rondla, naciskając delikatnie na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Mieszanka grzybowa powinna dawać około 4 filiżanek consommé. (Jeśli mniej, dodaj wodę; Jeśli za dużo, gotuj consommé, aż zmniejszy się do 4 filiżanek.) Wyrzucić substancje stałe. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Zalać wrzątkiem morele w małej misce i namoczyć, aż Smalce zmiękną, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Smardze przekładamy łyżką szczelinową na sito o średnich oczkach ustawione nad miską. Nacisnąć na morele z tyłu łyżki, aby usunąć płyn, a następnie dodać płyn z moreli do moczenia płynu i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Morele opłukać, aby usunąć ziarno, następnie przenieść do małego rondla i dodać Maderę. Dusić, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Do consommé w rondlu dodaj Smalce i Maderę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Pozostawić zarezerwowany płyn do namaczania, a następnie powoli wlać do consommé, uważając, aby pozostawić ostatnią łyżkę stołową (zawierającą osad) w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać szczypiorek do consommé i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 3 protokół, następnie schłodzić, odkryte, aż ostygnie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Jeśli ciasto jest jak 1 arkusz, przeciąć poprzecznie na pół.
2
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na 13-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Schłodzić na blasze do firmy, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
3
Wyciąć 3 rundy z każdego arkusza ciasta francuskiego za pomocą szablonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
4
Posmaruj nadmiar mąki z obu stron ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Blaty pędzla z ubitym jajkiem. Ostudzić ciasto na blasze do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Podziel zimną zupę między miski. (Nie schładzaj zupy w miseczkach.) Lekko ubić żółtko, a następnie posmarować krawędź i dół każdej miski (pasek o szerokości 1/2 cala). Pracując szybko, umieść każde ciasto na misce i lekko pociągnij, aby ciasto było napięte. Naciśnij krawędź w dół do boku miski, aby szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Gdy wszystkie miski są pokryte ciastem, ułóż w dużej 4-stronnej patelni i piecz, aż ciasto będzie dmuchane i złociste, 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Podawać natychmiast.
1
Consommé można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Chill nasączone smardze osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn