Sos grzybowy z smalcem i ciastem"Kapelusze"
Pieczarkowe Consomme ze smalcem i ciastem "kapelusze" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 512 kalorii, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, żółtko, sercial madeira i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Sos grzybowy z smalcem i ciastem"Kapelusze", Pieczarkowa Biszkoptówka z ciastem, oraz Ledwo gotowany łosoś z parmezanem Polentan i pieczarkami Consommé dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić białe pieczarki, cebulę, wodę i 1 łyżeczkę soli w garnku 6-qt, odkrytym, 1 1/2 godziny.
Przecedzić mieszaninę grzybów przez duże sito wyłożone wilgotnym ręcznikiem papierowym do dużego rondla, naciskając delikatnie na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Mieszanka grzybowa powinna dawać około 4 filiżanek consommé. (Jeśli mniej, dodaj wodę; Jeśli za dużo, gotuj consommé, aż zmniejszy się do 4 filiżanek.) Wyrzucić substancje stałe. Doprawić solą i pieprzem.
Zalać wrzątkiem morele w małej misce i namoczyć, aż Smalce zmiękną, około 20 minut.
Smardze przekładamy łyżką szczelinową na sito o średnich oczkach ustawione nad miską. Nacisnąć na morele z tyłu łyżki, aby usunąć płyn, a następnie dodać płyn z moreli do moczenia płynu i rezerwy.
Morele opłukać, aby usunąć ziarno, następnie przenieść do małego rondla i dodać Maderę. Dusić, pod przykryciem, 5 minut.
Do consommé w rondlu dodaj Smalce i Maderę.
Pozostawić zarezerwowany płyn do namaczania, a następnie powoli wlać do consommé, uważając, aby pozostawić ostatnią łyżkę stołową (zawierającą osad) w misce.
Dodać szczypiorek do consommé i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 3 protokół, następnie schłodzić, odkryte, aż ostygnie, o 1 godzinę.
Jeśli ciasto jest jak 1 arkusz, przeciąć poprzecznie na pół.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na 13-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Schłodzić na blasze do firmy, o 1 godzinę.
Wyciąć 3 rundy z każdego arkusza ciasta francuskiego za pomocą szablonu.
Posmaruj nadmiar mąki z obu stron ciasta.
Blaty pędzla z ubitym jajkiem. Ostudzić ciasto na blasze do jędrności, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Podziel zimną zupę między miski. (Nie schładzaj zupy w miseczkach.) Lekko ubić żółtko, a następnie posmarować krawędź i dół każdej miski (pasek o szerokości 1/2 cala). Pracując szybko, umieść każde ciasto na misce i lekko pociągnij, aby ciasto było napięte. Naciśnij krawędź w dół do boku miski, aby szczelnie zamknąć.
Gdy wszystkie miski są pokryte ciastem, ułóż w dużej 4-stronnej patelni i piecz, aż ciasto będzie dmuchane i złociste, 15 do 20 minut.
Consommé można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Chill nasączone smardze osobno.