SOS gruszkowo-imbirowy żurawinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego z gruszką i imbirem. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 151 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka koszernej soli, żurawiny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj SOS gruszkowy imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe), Ciasto Gruszkowe Żurawinowo-Imbirowe, oraz Ciasto Z Gruszką Żurawinowo-Imbirową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz żurawinę, gruszki, cukier biały, wodę, cukier brązowy, sok pomarańczowy, starty imbir i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Nacisnąć jagody z boku patelni drewnianą łyżką i nadal gotować, aż jagody się rozpadną, a sos zgęstnieje do konsystencji dżemu, o 5 minut więcej.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 30 minut. Dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby. Wymieszać z krystalizowanym imbirem.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce. Można podawać na zimno lub odgrzewane.