SOS Genovese Czerwony
Czerwony sos Genovese to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne SOS. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1051 kalorii. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, evoo, łagodną szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Genovese Cannelloni, oraz Trofie a la Genovese.
Instrukcje
Podgrzać EVOO w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać pancettę i renderować, aż zacznie chrupać, następnie dodać szynkę i wymieszać minutę lub 2 Więcej.
Dodać cielęcinę i rozbić na drobne kruszonki, aż lekko zbrązowieje. Następnie dodać czosnek, liść laurowy i cebulę, doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej.
Niech cebula gotować, częściowo przykryte, przez kilka minut, a następnie mieszać w koncentracie pomidorowym, aż pachnące.
Dodać wino i podgrzać. Następnie dodaj mleko, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj delikatnie 3 godziny.
Dodać trochę bulionu lub wody, gdy sos staje się zbyt gęsty, do 2 szklanki w trakcie gotowania. Schłodzić i przechowywać w lodówce lub zamrażać na make-ahead posiłek.
Aby służyć, gotować makaron w osolonej wodzie do al dente; rezerwy 1 szklanka skrobi gotowania wody tuż przed odsączeniem.
Dodać do sosu, wymieszać z makaronem i serem i podawać w płytkich miseczkach.