Sos Do Zanurzania Octu Chile
Sos do zanurzania octu w Chile może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz płatki czerwonej papryki, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś Wygrał Tony Z Imbirem I Czerwonym Sosem Do Zanurzania W Occie, Pierogi Jagnięce Z Sosem Do Zanurzania W Occie Ogórkowym, oraz Naleśniki Scallion z sosem do zanurzania w czarnym occie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć słoik, pokrywkę i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Dry screw band. Umieść pusty słoik na stojaku w pojemniku z wrzącą wodą lub głębokim garnku od 5 do 6 litrów i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryty, a następnie gotować 10 minut.
Wyjmij konserwę z ognia, pozostawiając słoik w wodzie.
Podgrzać pokrywkę w wodzie do pokrycia przez 2 cale w małym rondlu, aż termometr rejestruje 82° (nie pozwól gotować).
Zdjąć z ognia. Przechowywać słoik i pokrywkę zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Ostrożnie wyjmij słoik i pokrywkę szczypcami, a następnie osuń słoik do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym i suchej pokrywce.
Pakuj chiles do słoika. Ocet doprowadzić do wrzenia w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i zalać chiles. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wytrzyj krawędź słoika zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym, a następnie przykręć pokrywką i mocno przykręć taśmę śrubową. Schłodzić szczelnie zamknięty słoik 2 tygodnie.
W małym rondlu zagotować wodę i cukier, mieszając do rozpuszczenia cukru, następnie wymieszać z płatkami czerwonej papryki (jeśli używasz), 2 łyżkami octu chile i solą do smaku.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
* Ocet Chile utrzymuje, schłodzony, 6 miesięcy.* Zamiast robienia własnego octu chile, możesz użyć octu z butelkowanych marynowanych jalapeños.