Sos do wódki Jackie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać Jackie wódka SOS spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz przecier pomidorowy, pastę pomidorową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Sos Do Wódki, Cavatappi z sosem wódki, oraz Krewetki Z Sosem Wódki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać koncentrat pomidorowy do mieszanki cebuli, pracując wszystkie grudki się.
Wlać wódkę i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować przez 1 minutę.
Dodać pokruszone pomidory i przecier pomidorowy. Doprawić oregano, pieprzem, solą, tymiankiem, natką pietruszki i rozmarynem.
Powrót do gotować na wolnym ogniu; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wodę, jeśli sos staje się zbyt gęsty, jak gotuje, ale pamiętaj, że będziesz dodawanie śmietany wkrótce, więc nie cienkie go zbytnio. Po ugotowaniu sosu, mieszać w śmietanie, aż konsystencja i kolor są do własnych upodobań. Gotować kolejne 5 do 10 minut, aby podgrzać.