Sos do pizzy ze świeżego ogrodu
Potrzebujesz sosu bezglutenowego, bezmlecznego, lakto ovo wegetariańskiego i wegańskiego? Świeży sos do pizzy Garden-Fresh może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 14 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis służy 32 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, oregano, koncentrat pomidorowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 37%. Podobne przepisy to Fresh Garden Pizza, Garden Fresh Tarter Sauce i Fusilli z Garden-Fresh Tomato Sauce.
Instrukcje
W dużym rondlu z powłoką nieprzywierającą podsmaż na oleju grzyby, cebulę i paprykę, aż będą miękkie. Wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, cukier, bazylię, oregano, czosnek w proszku i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 godzinę lub do momentu, aż sos osiągnie pożądaną gęstość, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszaj pieprz; gotuj 5 minut dłużej.
Rozłóż żądaną ilość na spodzie pizzy lub ostudź, a następnie wstaw do lodówki lub zamroź. Sos można zamrażać do 3 miesięcy.