Sos czekoladowy i ciasteczka
Sos czekoladowy i ciasteczka wymagają około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 412 kalorii . Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. 76 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka maślanki, sody oczyszczonej, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to bardzo niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Dobrze sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Breakfast Biscuits and Gravy , Whole Wheat Biscuits & Chicken Sausage Gravy oraz Grand Apple and Cinnamon Biscuits .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230°C.
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszaj tłuszcz widelcem, aż będzie miał konsystencję mąki kukurydzianej.
Stopniowo dodawaj maślankę, cały czas mieszając, aż do dokładnego połączenia.
Wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Lekko zagniataj 2 lub 3 razy.
Rozwałkuj ciasto oprószonym mąką wałkiem na grubość ok. 1,25 cm.
Wytnij z ciasta kółka za pomocą foremki o średnicy 5 cm.
Umieść ciasteczka na natłuszczonej patelni żeliwnej. Delikatnie dociśnij górę ciastek.
Posmaruj ciasteczka połową roztopionego masła i piecz przez 14 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Posmaruj gorące herbatniki pozostałym masłem. Podziel herbatniki na pół i polej gorące herbatniki sosem czekoladowym.
Rozgrzej masło na żeliwnej patelni na małym ogniu.
Wymieszaj cukier, mąkę i kakao. Powoli wlej 1 szklankę mleka na patelnię i dobrze wymieszaj, aby pozbyć się grudek.
Dodaj resztę mleka, cały czas mieszając, aż mieszanka zgęstnieje. Uważaj, żeby się nie przypalić.
Podawać na gorąco z biszkoptami.