SOS chlebowy z maślaną szalotką
Przepis maślany SOS chlebowy szalotka może być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka gałązek tymianku, pełnotłuste mleko, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Creamy bread & shallot sauce, Budyń chlebowy Pączkowy z sosem rumowym maślanym, oraz Chleb Maślany Bąbelkowy.
Instrukcje
Rozgrzać masło i olej na patelni, następnie dodać szalotki, goździki, tymianek i zatokę i gotować bardzo, bardzo delikatnie przez 15 minut, aż będzie miękka, przezroczysta i blado złocista.
Wyjąć goździki, dodać mleko i pieprz, a następnie doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszać z bułką tartą, dać jej kolejne 5 minut lub tak na bardzo małym ogniu, aż chleb ładnie się ułoży, następnie wymieszać śmietanę i gałkę muszkatołową. Wyłowić łodygi z tymianku, liście odpadną. Doprawić do smaku. Aby służyć, zetrzyj trochę więcej gałki muszkatołowej, skrop trochę więcej śmietany i udekoruj liściem laurowym.