SOS chlebowy z maślaną szalotką

SOS chlebowy z maślaną szalotką
Przepis maślany SOS chlebowy szalotka może być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka gałązek tymianku, pełnotłuste mleko, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Creamy bread & shallot sauce, Budyń chlebowy Pączkowy z sosem rumowym maślanym, oraz Chleb Maślany Bąbelkowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło i olej na patelni, następnie dodać szalotki, goździki, tymianek i zatokę i gotować bardzo, bardzo delikatnie przez 15 minut, aż będzie miękka, przezroczysta i blado złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjąć goździki, dodać mleko i pieprz, a następnie doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszać z bułką tartą, dać jej kolejne 5 minut lub tak na bardzo małym ogniu, aż chleb ładnie się ułoży, następnie wymieszać śmietanę i gałkę muszkatołową. Wyłowić łodygi z tymianku, liście odpadną. Doprawić do smaku. Aby służyć, zetrzyj trochę więcej gałki muszkatołowej, skrop trochę więcej śmietany i udekoruj liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn