SOS Ceci (ciecierzyca) z Penne
SOS Ceci (ciecierzyca) z Penne jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 920 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 1 godzina i 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciecierzycy, cebula, rozmaryn, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pastan E Ceci (Pastan i ciecierzyca), Pastan E Ceci (makaron z ciecierzycą), oraz Pastan e ceci (Pastan i ciecierzyca).
Instrukcje
Ciepła 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej patelni lub średni piekarnik Holenderski, dodać cebulę, czosnek, Fresno chile, rozmaryn, liść laurowy, sól, i pieprz i gotować do zmiękczenia, 7 do 8 protokół.
W międzyczasie dodaj około 2/3 ciecierzycy do robota kuchennego, a następnie szybko pulsuj na drobne kawałki.
Dodać drobno posiekaną ciecierzycę i pozostałą całą ciecierzycę na patelnię i podgrzać. Wymieszać bulion i pomidory. Rozbić całe pomidory i dusić SOS, aby nieco zagęścić. Schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Podgrzać na umiarkowanym ogniu i od czasu do czasu mieszać.
Zagotować wodę do makaronu, posolić wodę i gotować do al dente. Tuż przed odsączeniem należy wypić szklankę wody z makaronu skrobiowego.
Odcedzić makaron i umieścić z powrotem w gorącym garnku i wrzucić z sosem i tyle skrobi wody, ile trzeba połączyć.
Makaron podajemy w płytkich miseczkach posypanych mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, posypujemy serem Pecorino i natką pietruszki.