SOS Borowikowy Z Grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu Borowikowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, śmietanę, sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Borowiki pieczarkowe z sosem pieczarkowym, Indyk borowikowy z sosem grzybowym, oraz Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem"śmietana".
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować na średnim ogniu kroplówki lub wywar z indyka.
Zdjąć z ognia i dodać grzyby.
Niech strome, aż grzyby będą miękkie, o 15 protokół.
Grzyby odcedzić, rezerwując zasobów. Pieczarki drobno posiekać.
Masło rozpuścić na średnim ogniu w średnim rondlu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zaczną brązowieć na brzegach, o 5 protokół.
Ubić w mące i gotować, często mieszając, aż złoty blond, o 2 protokół.
Stopniowo dodawać w zastrzeżone indycze krople lub zapas w stałym strumieniu, stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, 10 do 15 protokół.Wymieszać sherry i śmietanę i nadal gotować, aż do ogrzania, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia, podgrzewając na średnim ogniu przed podaniem.