Sos Bolognese
Sos boloński to bezglutenowe i pierwotne SOS. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Sos Bolognese.
Instrukcje
W dużej patelni, połączyć cebulę, seler, marchew, i oliwa z oliwek i gotować na średnim ogniu, często mieszając, do miękkości, o 10 protokół.
Dodaj mięso i gotuj, często mieszając, aż straci różowy kolor.
Dodaj mleko. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż mleko odparuje.
Przenieść mieszaninę do 4-do 6-kwartowej ciężkiej zapiekanki. Powrót patelni do ognia i dodać pastę pomidorową; gotować na małym ogniu, aby zmniejszyć jego gorycz, o 5 protokół.
Dodaj pastę pomidorową do zapiekanki, wraz z pomidorami, solą i gałką muszkatołową. Gotować sos na małym ogniu, odsłonięty, przez 2 do 3 godzin. Często mieszaj.