Sos Beszamelowy
Need a SOS wegetariański? SOS beszamel może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 19 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko, masło, szczyptę pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Sos beszamelowy, Jak zrobić sos beszamelowy / sos serowy, oraz Łatwy Sos Beszamelowy.
Instrukcje
Masło umieścić w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż masło rozpuści się, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości (Nie brązowy), mieszając od czasu do czasu.
Mąkę posypać cebulą; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Stopniowo dodawać mleko do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić 10 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
W razie potrzeby wymieszać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
SOS Mornay: Przygotuj Sos Bchamelowy. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Powrót SOS Bchamel na patelnię i umieścić na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki (2 uncje) rozdrobnionego sera Gruyre, mieszając, aż będzie gładka.