SOS Bearnaise Bena
SOS Bearnaise BEN może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko z przepisami sosu. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 93 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, trybula, ocet estragonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise), SOS Bearnaise, oraz SOS Bearnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wino, ocet, szalotki, biały pieprz, estragon, trybula i pietruszka w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych. Odcedzić ocet do dużej miski; odstawić.
Doprowadzić kilka centymetrów wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej lub średniej-niskiej, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu.
Żółtka ubić do octu, a następnie umieścić miskę nad gotującą się wodą.
Trzepaczka stale, aż żółtka zgęstnieją i zmienią blady cytrynowy żółty kolor. Mieszanka utworzy wstążki, gdy trzepaczka zostanie podniesiona z miski. Gdy żółtko osiągnie ten punkt, wyjmij miskę z gotującej się wody.
Powoli wlej gorące masło do mieszaniny żółtka, kontynuując energicznie ubijając. Nie przerywaj ubijania, dopóki całe masło nie zostanie w pełni włączone lub sos się oddzieli. Po zakończeniu mieszanka stanie się gęstym i kremowym sosem.