SOS Balsamiczno-karmelowy na lodach waniliowych
SOS Balsamiczno-karmelowy na lodach waniliowych może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Lody waniliowe z sosem Espresso-karmel, oraz Lody waniliowe i solony sos karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj krem w cieple.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozpuścić cukier z 2 łyżkami wody. Gdy mieszanka cukru zaczyna bąbelkować, uważaj na kryształy rozwijające się na wewnętrznej stronie patelni tuż nad cieczą. Używając pędzla do ciasta zanurzonego w wodzie, umyj wnętrze patelni tuż nad Kryształami, aby woda kapała i rozpuszczała kryształy z powrotem w cieczy. Kiedy cukier zaczyna brązowieć, od czasu do czasu przesuwaj patelnię, aby delikatnie obracać płyn i gotować go równomiernie. Nadal gotować, aż mieszanina będzie ciemny złoty brąz. Całkowity czas gotowania wynosi od 8 do 9 minut.
Bardzo ostrożnie dodać gorącą śmietanę do mieszaniny cukru kilka łyżek na raz. Ciecz będzie się gwałtownie bąbelkować. Wymieszać sos i gotować przez 1 minutę.
Dodać ocet, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki soli, dobrze wymieszać.
Wlać do żaroodpornej miski. Powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki sosu. Sos może być wykonany kilka tygodni wcześniej, pokryty plastikiem i przechowywany w temperaturze pokojowej lub w lodówce. W przypadku przechowywania w lodówce, przed użyciem ogrzać w kuchence mikrofalowej.
Podawać na lodach waniliowych.