SOS Balsamiczno-karmelowy na lodach waniliowych

SOS Balsamiczno-karmelowy na lodach waniliowych
SOS Balsamiczno-karmelowy na lodach waniliowych może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Lody waniliowe z sosem Espresso-karmel, oraz Lody waniliowe i solony sos karmelowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj krem w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W dużym rondlu na średnim ogniu rozpuścić cukier z 2 łyżkami wody. Gdy mieszanka cukru zaczyna bąbelkować, uważaj na kryształy rozwijające się na wewnętrznej stronie patelni tuż nad cieczą. Używając pędzla do ciasta zanurzonego w wodzie, umyj wnętrze patelni tuż nad Kryształami, aby woda kapała i rozpuszczała kryształy z powrotem w cieczy. Kiedy cukier zaczyna brązowieć, od czasu do czasu przesuwaj patelnię, aby delikatnie obracać płyn i gotować go równomiernie. Nadal gotować, aż mieszanina będzie ciemny złoty brąz. Całkowity czas gotowania wynosi od 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Bardzo ostrożnie dodać gorącą śmietanę do mieszaniny cukru kilka łyżek na raz. Ciecz będzie się gwałtownie bąbelkować. Wymieszać sos i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodać ocet, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki soli, dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wlać do żaroodpornej miski. Powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki sosu. Sos może być wykonany kilka tygodni wcześniej, pokryty plastikiem i przechowywany w temperaturze pokojowej lub w lodówce. W przypadku przechowywania w lodówce, przed użyciem ogrzać w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Podawać na lodach waniliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawSos
OkazjeLetnie
Magazyn