SOS Anyżowo-Gruszkowo-Żurawinowy
Need a bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański SOS? SOS Anyżowo-gruszkowo-żurawinowy może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką miód, cukier, pomarańczę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj sos żurawinowy z anyżu gwiazdkowego, Sos żurawinowy z anyżem gwiazdkowym, oraz Sos Żurawinowy Z Anyżem Gwiazdkowym I Porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać, obrać i rdzeń gruszki; pokroić w około 1/2-calową kostkę. Zetrzyj tyle Skórki (tylko część pomarańczowa) z pomarańczy, aby uzyskać 1 1/2 łyżeczki. Odmierz sok z pomarańczy; odmierz i dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać 1/2 szklanki.
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, wymieszać mieszaninę soku pomarańczowego, startą skórkę, cukier, anyż i laskę cynamonu, aż cukier się rozpuści, 1 do 2 minut. Wymieszać miód i gruszki i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i mieszać od czasu do czasu, aż krawędzie gruszek są ledwo miękkie do ugryzienia, o 3 protokół.
Wymieszać z żurawiną. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zacznie pękać, a gruszki będą miękkie po przekłuciu, 6 do 8 minut.
Podawać chłodne lub zimne.