SOS Ancho-Rodzynkowy
SOS Ancho-rodzynkowy to bezglutenowe SOS. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 82 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli masz mieloną kawę, masło, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sos Barbecue Ancho, Domowy Sos Ancho Enchilada, oraz Indyk Z Sosem Ancho-Pomarańczowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść chile na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku, aż dmuchane i aromatyczne, o 5 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 5 minut. Łodyga i nasiona chile. Rozerwać na duże kawałki.
Umieść kawę, chile i rodzynki w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i niech strome aż chile i rodzynki są bardzo miękkie, o 20 protokół.
Przenieść mieszaninę do blendera.
Dodać kakao w proszku i puree, aż będzie gładka. Odstawić.
Masło rozpuścić w pustym rondlu na średnim ogniu. Gdy pienienie ustąpi, dodać cebulę; gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Mieszać w czosnku i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w puree z Kawy, ocet, i Worcestershire. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać z mieloną kawą i doprawić solą i pieprzem do smaku.