Sos Śliwkowy Five Spice
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać pięć przypraw sos śliwkowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 107 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka pieprzu syczuańskiego, pieprzu, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Spice-Laquered Plum, Ciasto Z Przyprawami Śliwkowymi, oraz Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj kanister z wrzącą wodą i wysterylizuj 5 słoików 12 uncji, gotując je przez dziesięć minut. Umyć pokrywki i pierścienie i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w oddzielnym, małym rondlu z wodą. Wyłącz ogrzewanie i pozwól słoikom, pokrywkom i pierścieniom usiąść w gorącej wodzie, dopóki ich nie potrzebujesz.
W garnku o dużym dnie, niereaktywnym, zagotuj śliwki, wodę, cebulę, czosnek, imbir i paprykę chili, a następnie zmniejsz na wolnym ogniu.
Dodaj do mieszanki śliwek cukier, ocet, przyprawy i sos sojowy i nadal gotować na wolnym ogniu, aż śliwki rozpadają się, a mieszanina jest dość miękka, o 20 protokół.
Usuń laskę cynamonu i przepuść mieszaninę przez młyn spożywczy partiami do innego niereaktywnego rondla.
Powrót mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż tekstura jest pulpy i saucy.
Wyjąć z ognia i kadzi do przygotowanych słoików, pozostawiając pół cala headspace. Przetrzyj obręcze pokrywek słoików czystym ręcznikiem kuchennym lub papierowym i uszczelnij.
Włożyć zapieczętowane słoiki z powrotem do czajnika konserwowego. Po dodaniu wszystkich słoików upewnij się, że poziom wody oczyszcza pokrywki słoika o co najmniej jeden cal.
W razie potrzeby dodać więcej wody i na dużym ogniu doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, Ustaw zegar na dziesięć minut.
Po dziesięciu minutach wyłącz ogrzewanie i pozostaw słoiki na pięć dodatkowych minut w wodzie. Następnie, za pomocą podnośnika słoików, wyjmij słoiki do regału chłodzącego.
Gdy słoiki osiągną temperaturę pokojową, Usuń pierścienie i sprawdź, czy wszystkie pokrywki są prawidłowo zamknięte. Jeśli nie zostały zamknięte, przechowywać je w lodówce. Etykieta i przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.