Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać pięć przypraw sos śliwkowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 107 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka pieprzu syczuańskiego, pieprzu, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Spice-Laquered Plum, Ciasto Z Przyprawami Śliwkowymi, oraz Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj kanister z wrzącą wodą i wysterylizuj 5 słoików 12 uncji, gotując je przez dziesięć minut. Umyć pokrywki i pierścienie i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w oddzielnym, małym rondlu z wodą. Wyłącz ogrzewanie i pozwól słoikom, pokrywkom i pierścieniom usiąść w gorącej wodzie, dopóki ich nie potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
W garnku o dużym dnie, niereaktywnym, zagotuj śliwki, wodę, cebulę, czosnek, imbir i paprykę chili, a następnie zmniejsz na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodaj do mieszanki śliwek cukier, ocet, przyprawy i sos sojowy i nadal gotować na wolnym ogniu, aż śliwki rozpadają się, a mieszanina jest dość miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Usuń laskę cynamonu i przepuść mieszaninę przez młyn spożywczy partiami do innego niereaktywnego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Powrót mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż tekstura jest pulpy i saucy.
6
Wyjąć z ognia i kadzi do przygotowanych słoików, pozostawiając pół cala headspace. Przetrzyj obręcze pokrywek słoików czystym ręcznikiem kuchennym lub papierowym i uszczelnij.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Chochla
7
Włożyć zapieczętowane słoiki z powrotem do czajnika konserwowego. Po dodaniu wszystkich słoików upewnij się, że poziom wody oczyszcza pokrywki słoika o co najmniej jeden cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
W razie potrzeby dodać więcej wody i na dużym ogniu doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, Ustaw zegar na dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
9
Po dziesięciu minutach wyłącz ogrzewanie i pozostaw słoiki na pięć dodatkowych minut w wodzie. Następnie, za pomocą podnośnika słoików, wyjmij słoiki do regału chłodzącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
10
Gdy słoiki osiągną temperaturę pokojową, Usuń pierścienie i sprawdź, czy wszystkie pokrywki są prawidłowo zamknięte. Jeśli nie zostały zamknięte, przechowywać je w lodówce. Etykieta i przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.