Sorbet Żurawinowy
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie desery? Sorbet żurawinowy może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 938 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka syropu kukurydzianego, cukru granulowanego, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Sorbet Żurawinowy, Sorbet Żurawinowy, oraz Sorbet Żurawinowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść żurawinę, cukier, wodę, sok z białej żurawiny i sól w rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż wszystkie jagody pękną i cukier się rozpuści.
Ostudzić, zmiksować i nacisnąć przez sitko: ostudzić przez 10 minut. Pracując partiami, przecier w blenderze, aż będzie gładki. Nacisnąć przez sitko o drobnych oczkach, aby usunąć nasiona i miąższ; wyrzucić nasiona i miąższ.
Dodać syrop kukurydziany, skórkę i schłodzić: wymieszać syrop kukurydziany i skórkę. Przykryć i przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, kilka godzin lub najlepiej przez noc.
Proces w maszynie do lodów: proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Prosto z maszyny do lodów sorbet będzie raczej miękki. Jeśli chcesz, aby był bardziej jędrny, przenieś sorbet do hermetycznego pojemnika i włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Po zamrożeniu może być konieczne pozostawienie go na kilka minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.
W przypadku odmian spróbuj dodać łyżkę posiekanego świeżego imbiru do żurawiny lub łyżkę lub dwie skórki pomarańczowej.