Sorbet Śliwkowy
Sorbet śliwkowy to deser, który serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 363 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Mieszanka soli, łyżki cukru, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, oraz Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zmiksuj śliwki, cukier, sok z cytryny, sól:
W blenderze umieścić pokrojone śliwki, cukier, sok z cytryny i sól i przecier do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji.
Odcedzić ciała stałe: przesunąć puree śliwkowe przez sito o drobnej siatce, aby złapać i duże kawałki skóry i wyrzucić je.
Ubijanie w maszynie do lodów:
Mieszamy Grand Marnier z purée tuż przed ubijaniem.
Przecier umieścić w automacie do lodów i ubijać zgodnie z instrukcją na około 25 minut.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i umieścić w zamrażarce na dwie godziny, aby wzmocnić.