Sorbet Śliwkowy
Need a bezglutenowy i wegański deser? Sorbet śliwkowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 656 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka syropu kukurydzianego, sól koszerna, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, oraz Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym.
Instrukcje
Przecier śliwki w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. 2 funty śliwek z pestkami powinny dać 1 litr przecieru.
Dodać cukier i syrop kukurydziany i miksować przez 30 sekund.
Dodaj sól, zmiksuj do włączenia i dostosuj do smaku. Jeśli śliwki są bardzo słodkie, dodaj sok z cytryny do smaku, zaczynając od 1/4 łyżeczki.
Przecedzić i przełożyć do lodówki; schłodzić przez 2 do 3 godzin, aż będzie bardzo zimno. Sorbet ubijamy w automacie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść sorbet do zamrażarki, aby ujędrnić na 2 do 3 godzin przed podaniem.