Sorbet Z Zielonego Jabłka
Sorbet z zielonego jabłka może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 572 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka granny smith, cukier, tabletkę witaminy c i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Sorbet Z Zielonego Jabłka Sauvignon Blanc, oraz Sorbet z zielonego jabłka i musującego cydru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i wodę dusić w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zdjąć z ognia.
Tabletkę witaminy C zmiażdżyć na proszek moździerzem i tłuczkiem lub z tyłu łyżki i umieścić w 1-litrowym pojemniku, który zmieści się pod wylewką sokowirówki.
Za pomocą sokowirówki elektrycznej sok jabłka do pojemnika. Łyżkę piany i wymieszać z syropem cukrowym. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
Zamrozić w maszynie do lodów.
* Nie ma potrzeby obierania ani sadzenia jabłek przed włożeniem ich do sokowirówki.* Sorbet może być przechowywany, zamrożony, w szczelnym pojemniku 1 tydzień.
Każda porcja 3/4 szklanki około 167 kalorii i mniej niż 1 gram tłuszczu