Sorbet z pikantnym ananasem i tequilą
Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 636 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać Aleppo chile, cukier, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koktajl tequili: pikantna brzoskwiniowa tequila z kwaśną nutą, Sorbet Nasączony Tequilą, oraz Sorbet Tequila Sunrise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli ananas nie jest idealnie dojrzały, wrzuć sól do szklanego naczynia do pieczenia.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 232° przez jedną do dwóch minut lub do momentu, gdy ananas będzie słodki i aromatyczny. Nie przesadzaj, ani ananas nie rozwinie gotowanych smaków.
Przenieść kawałki ananasa do blendera i dodać tyle wody (około 1/4 szklanki), aby Blender przecieru, aż bardzo gładkie. Całkowita objętość soku powinna wynosić 4 szklanki.
Dodajemy cukier i aleppo, następnie mieszamy aż cukier się rozpuści. Jeśli blender jest mały, być może trzeba będzie mieszać w partiach.
Przecierany ananas wlać do szczelnego pojemnika. Wymieszaj tequilę i sok z limonki do smaku, dodając więcej soli w razie potrzeby. Przykryć i schłodzić w lodówce przez dwie do czterech godzin, lub do bardzo zimnego.
Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Powrót do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez dwie do trzech godzin przed podaniem.