Sorbet wiśniowo-lawendowy
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 132 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jeśli masz Likier luxardo maraschino, sól koszerna, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sorbet Wiśniowy, Sorbet wiśniowo-Limonkowy z ciasteczkami Amaretti, oraz Zupa Wiśniowa Z Cytrynowym Tymiankiem I Wanilią, Sorbet Truskawkowy.
Instrukcje
Połącz wiśnie, cukier, lawendę i likier w blenderze. Zmiksować na gładką masę.
Dodaj sól i sok z limonki stopniowo, smakując jak go (patrz Nota głowy).
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnej siatce do pojemnika i schłodzić przez 3 godziny lub do bardzo zimnego. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.