Sorbet pomarańczowy
Potrzebujesz deseru bezglutenowego i wegetariańskiego z dodatkiem lakto ovo? Sorbet pomarańczowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 8 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom. Mieszanka soli koszernej, soku z cytryny, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 7 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Sorbet pomarańczowy, Sorbet pomarańczowy i Sorbet pomarańczowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W misie robota kuchennego połącz wszystkie składniki z wyjątkiem mleka i miksuj, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty.
Przełóż mieszaninę do miski i wymieszaj z mlekiem. Przykryj miskę i umieść w lodówce, aż mieszanina osiągnie temperaturę 40 stopni F lub niższą, około 1 godziny.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i miksować do uzyskania konsystencji miękkich lodów. Możesz podać teraz lub przenieść do zamykanego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, około 3 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Sorbet świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino