Sorbet Po Prostu Borówkowy

Sorbet Po Prostu Borówkowy
Sorbet jagodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka białka jaja, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Po Prostu Naleśniki Owsiane I Kompot Jagodowy, Po prostu idealne babeczki z jagodami (i # Gratis!), oraz Sorbet Jagodowo-Cytrynowy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier, wodę i sól. Gotować, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ostudzić przez 15 minut.
3
W blenderze przecier jagody syropem i sokiem z cytryny, aż będą bardzo gładkie (być może trzeba podzielić je na kilka partii, jeśli blender nie jest zbyt duży). W razie potrzeby przecedzić przez sito o drobnych oczkach, aby uzyskać gładszą teksturę. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
4
Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
5
Dodać białko jaja, jeśli jest używane, w ciągu ostatnich 2-3 minut ubijania. Jeśli robisz ciasto lodowe, natychmiast pakuj do patelni. Lub przechowywać, szczelnie przykryte, w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Zastąp 1/4 szklanki wody czystym sokiem z granatów (polecamy albo Pompon lub 100% sok z granatów Knudsena).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
WodaWoda
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn