Sorbet Po Prostu Borówkowy
Sorbet jagodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka białka jaja, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Po Prostu Naleśniki Owsiane I Kompot Jagodowy, Po prostu idealne babeczki z jagodami (i # Gratis!), oraz Sorbet Jagodowo-Cytrynowy.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier, wodę i sól. Gotować, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się, o 3 protokół.
W blenderze przecier jagody syropem i sokiem z cytryny, aż będą bardzo gładkie (być może trzeba podzielić je na kilka partii, jeśli blender nie jest zbyt duży). W razie potrzeby przecedzić przez sito o drobnych oczkach, aby uzyskać gładszą teksturę. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Dodać białko jaja, jeśli jest używane, w ciągu ostatnich 2-3 minut ubijania. Jeśli robisz ciasto lodowe, natychmiast pakuj do patelni. Lub przechowywać, szczelnie przykryte, w zamrażarce.
Zastąp 1/4 szklanki wody czystym sokiem z granatów (polecamy albo Pompon lub 100% sok z granatów Knudsena).