Sorbet Orzechowy Horchata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać orzechowe Horchata Sorbet spróbować. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 541 kalorii, 17g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Mieszanka masła orzechowego, ziaren kawy, ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 108 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sorbet z orzeszków ziemnych i koksu, Czekoladowy Sorbet Z Masłem Orzechowym, oraz Grillowane krewetki z Gazpacho Sorbet Sorbet dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym zmiel ryż, migdały i cynamon na gruby proszek.
Dodaj do średniej miski z kawą i 2 1/2 szklanki wody. Mieszać, aż wszystkie składniki są pokryte wodą, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 8 do 12 godzin.
Zawartość miski przełożyć do blendera i zmiksować, aż mieszanina będzie biała i kremowa.
Wlać do dużej miski przez sitko o drobnych oczkach wyłożone ściereczką z sera. Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody. Wypłukać blender.
W wypłukanym blenderze połączyć masło orzechowe, cukier i dwie szklanki mleka ryżowo-migdałowego. Zmiksować na gładką masę i dodać sól do smaku. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieś do zamrażarki, aby ustawić na kilka godzin.
Rozcieńczyć pozostałe mleko ryżowo-migdałowe wodą i dodać brązowy cukier i sól według uznania, aby służyć jako horchata.
Niech sorbet zmiękczyć na blacie przez 10 do 15 minut przed podaniem.